Tidligere Camino’er & liste over udstyr

 

 

Som skrevet andet sted har jeg tilbage i 2009 sammen med min hustru Karin og vores yngste datter, som på det tidspunkt blot var 16 år, gået fra Ronsevalles til Santiago de Compostella. Ca. 800 km.

Vi gjorde det i skolernes sommerferie ultimo juni og så det meste af juli.
I en lang køre uden hviledage.
Vi var usandsynlig heldig med vejret. Blot 3  dage med delvis regnvejr, resten var med sol fra en næsten skyfri himmel.
Trods god forudgående træning, specielt fra undertegnet, fik vi dog kam til vores hår.
Vabler, kramper, inflammation i skindebeben.
Det var dog ikke værre end andre og vi fuldførte da også.
Vores datter måtte vi købe nye støvler til undervejs da de “gamle” gav nogle gevaldige vabler.
Sophie måtte desværre  døje med disse resten af turen, til trods for besøg på Røde Kors laseret hvor de fjerne de værste vabler.
Karin og jeg have ligeledes købt nogle gode vandresko i god kvalitet men alligevel ikke uden komplikationer efterfølgende.
Men når det så er sagt, så var turen for os som familie en uforglemmelig oplevelse med alle mulige aspekter. Grin, tårer, latter, gråd, store meningstilkendegivelser, ect.

At stå op kl 05.00  morgen efter morgen i bæl mørke og så vandre den første periode med pandelamper for derefter, som belønding, at opleve morgensolen stige op i horisonten med skydækket liggende i dalene under sig og derved være vidende til at en ny dag omrinder.
Det er en ufattelig smuk oplevelse, som man kunne forunde mange andre

Sophie mødte ingen andre på hennes egen alder, men da Sophie var og er moden af sin alder var kontakten til mange andre piger på 20-28 år ingen hindring. Tvært imod. Hun blev taget godt i mod og alle havde glæde af hinandens bekendskab.  Flere af disse piger skriver fortsat sammen og en enkelt syd-tysk pige kommer ind i mellem på besøg her i Gentofte om sommeren. Hyggeligt.
Caminoen knytter livs lange bekendskaber.

 

 

Året efter  2010 beslutte jeg mig til at ville gå alene  i mit eget tempo og valgte Caminoen Vía de la  Plata fra Sevilla til Santiago de Compostella. Ca. 1.000 km.

Tidspunktet blev igen, grundet hensynet til mit arbejde, ultimo juni og hele juli. En disposition som skulle vise sig at være mindre heldig grundet de høje temperaturer i dagtimerne.
42 grader C var der om aftenen i Sevilla ved min ankomst.

Turen skulle dog vise sig at blive en  fantastisk naturoplevelse.

Sporene fra Mauerne og deres tidligere meget storslået arkitektur  i den sydlige del af ruten og i særdeleshed i selve Sevilla, var med til at gøre turen, uforglemmelig.
Men lidt malurt skal der desværre også i bægeret.
Anlæg at en ny motorvej i nord sydgående retning næsten parralelt med Camino-ruten  satte sine tydelige spor. Lidt at magien ved at færdes i en uspoleret natur forsvand i perioder. Det forhindrede dog ikke, at jeg et par gange måtte vende om og lede efter det rette spor.

I modsætning til den Franske rute skal man her tage ordet dagsmarcher på på op til ca. 39 km. særdeles bogstaveligt. I langt de fleste tilfælde var forsyninger og forplejning ikke eksisterende så proviant og væske ( min. 3-4 liter grundet de høje temperaturer)  skulle medbringes fra morgenstunden og forøgede derved vægten i rygsækken betragtelig.
Noget som virkelig kan mærkes og som man ska være særdeles opmærksom på ved sin træning inden afrejsen.

Noget meget kendetegnene ved en del af ruten er de udlagte pejlepunkter i terrenget som angiver ruten. Desværre med meget stor afstand taget det omkring voksende  græsset højde i betragtning. Det er helt hvide kubiske marmor sten ca. 60 x 60 cm. Dem kan man så benytte som hvileplads når behovet viser sig. Ret tankevækkende når man ved at denne type sten i deres form og farve også for nogle symbolisere det rene og perfekte menneske eller rettere sagt, Jesus Kristus.

Søger man ensomhed i modsætning til Camino France  er Camino  Vía de la Plata den helt rette på den årstid. Jeg mødte på min vej 5 pilgrimme.
4 yngre skolelærere, 3 mænd og 1 kvinde,  fra Grand Canaria som var virkelig vant til at vandre i bjerge og som jeg desværre derfor kun kunne følge i en lille uges  tid.
Og så en ung italiener på ca. 30. år som havde ond i sjælen over den, på den tid siddende præsiden Silvio Berlusconi , og hans meget negative indvirkning på de manglende muligheder for samfundets unge for at få et reelt job.

Rigtig flink fyr med hang til autotransport!. Han tog generelt senere afsted om morgenen men var altid tidligere fremme end jeg om eftermiddagen. Han bedyrede på det kraftigste ikke at have brugt busser.
Hans inderligste ønske var at starte på en frisk i Brasilien som jurist og jeg håber virkelig det er lykkedes for ham.

Jeg har ganske giver været lidt uheldig med at møde så få, men årsagen var jo ganske åbenlys. Årstiden.
Jeg blev ved flere tilfælde rådet til, fra lokale personer, at undlade at vandre i den hede.
Et andet minus var så  det, at overnatte på et Pilgrimsherberg med plads til 60 personer i en stor sovesal, som eneste person, ud over Hospitaliros, som i de fleste tilfælde blot kunne tale spansk og tog hjem om aftenen!. Det var noget af en spøjs fornøjelse som jeg sagtens kunne have været foruden.

I stedet ringede jeg ofte hjem hvilket som regel ofte sket ved spise tid, hvor familien sad på terrassen i fint vej og spise aftensmad. Ikke altid lige populært.

Jeg må da også blankt erkende, at jeg en enkelt dag, i styrtende regn tog en bus til næste overnatning. Humøret var i bund og ensomheden efter mange dages vandring, uden nævneværdig kontakt til andre personer, gav sit udslag.
Men der skete noget efterfølgende.
Magien var væk.
Nu havde jeg i mine egne øjne “snydt”, og turen blev ikke rigtig den samme igen.
Det jomfrulige var væk.
Kald det, hysteri -krukkeri.
Mig underordnet.
Resten af turen blev en anden.

På nedenstående henvisning til Youtube kan man få en rigtig god fornemmelse af Camino La Plata / Sølvruten. Nyd den.
www.youtube.com/watch?v=HhT9gFEQpjQ

Generet en fantastisk tur som jeg på ingen  måde ville have undværet. I de meget lange stræk, i ensomhed, fandt jeg sider af mig selv som var mig fremmede. Strækningerne blev, unden at møde andre en hel dag, undertiden magiske. Men dog følte jeg mig aldrig helt alene. Den der har prøvet det vil vide havde jeg mener. Forundeligt, fortryllende og samtidig betryggende. En stærk oplevelse, hvor mødet med den KUBISKE sten ikke alen giver tiltrængt hvile men også leder ens tanker hen  på noget stort og GUDDOMMELIGT.

Udstyr beregnet for start i marts og med en varighed af ca. 2 måneder.

Jeg vil i det følgende lave en lille oplistning over udrustning,  som danner baggrund for min vandring i 2018. En vandring, som grundet årstiden ultimo maj, med stor sandsynlighed giver sne i Pyanærerne.
Jeg håber at listen  kan være en inspiration til andre der påtænker at gå en længere Camino vandring, der på steder kan være langt fra alfar vej og uden den større kontakt til andre, i rigtig mange timer.

En tommefingerregel er, at ens oppakning ikke må veje mere en 10% af ens egenvægt, og at vægten skal fordeles således at 2/3 hviler på hofterne og den resterende 1/3  hviler på skuldrene.
Det er lidt af en balanceakt og meget svær at overholde på den årstid.
Jeg vil på et lidt senere tidspunkt og og inden caminoen opstart, sætte vægt nedenfor på hver enkelt del i min totale oppakning.

 

 

Påklædning:
Skaljakke (Arctery)-Kasket-Ulden hue-Støvler (Salomon Quest 4 DII)-Benklæder ( Fjeldræven Vidda Pro)-Vandtætte handsker -Vindbræker ( Arctery Mens Alpha SL PANT)- Let T-shirt i Uld-Undertrøje (evt. Ski undertrøje) Underbukser i bomuld (uden sygninger i skridt)- Kompresionsstrømper inderst( Evt CEP)- Let vandresok i  bomuld uden på.
FALKE MENS TK2Coolmax S 16 -Rygsæk (Osprey Mens Atmos AG 50 medium med regnslag) -Teleskop vandrestave- Eventuelt gamacher

I Rygsækken der ud over:
Regnbukser med lang lynlås i begge ben
Livrem
Solbriller/ nød-skiftebriller
2 par underbukser i bomuld uden syninger i skridtet
Lette badesandaler
1- langærmet T-shirt i bomuld
1- kortærmet T-shirt i bomuld
1-2 mellemlag bomuld, eventuel syntetisk
1 par vanderbukser til aften med zip-off-ben
eventuel 1 tynd flistrøje til aften

1 par kompresionsstrømper ( Evt CEP)
1 par lette vandresokker bomuld
1 halsedisse
1 par lette klip-klapper / sandaler til aften
1 let sovepose med silkelagenpose til
Eventuelt 1 stk. hovedpude
1 Osprey Hydraulics 3l Vand-Reservoir
Pandelampe
Siddeunderlag, til pauser i terreng
1 let hurtig tørrende håndklæde
Toilettaske efter behov ( All-round sæbe -barbergrej -deoderant -3 i een- Toiletpapir-Tandbørste og tandpasta- Læbepomade / Solcreme- Kam/børste)
Garmin -Geop, Trex Touch 25,  med genopladelige batterier
Telefon / Hovedtelefon / I-pot
Kamera med ekstra simkort
Opladere til Kamera/Computer/Geo
1 stk. minicomputer til ajourføre Blok
Klemmer og tøjsnor.

1 lille førstehjælpspakke:
Smertestillende –Ibuprofen og Panodil
Anstihistaminer
Disinficerende servietter
Plaser i assortered størrelser
Steril non stick-bandage
Steristrips/Butterflies
Vabelplaster ( Evt.-Compit)
Gazebind
Kompresfording
Elastikbind
Saks /Multitoll
Pinc
Nål og tråd til vabler