Søndag den 7. januar 2018

  • af

God morgen kære læsere.

Nåede lige i går aftes inde herberget lukkede at få besøg af 2 unge spanier som vist havde været ude at fejre Hellig 3 kongers dag godt og grundigt. De kom pænt ind uden rygsække og spurgte om vi havde lukket, med lidt rædsel i øjnene. Vist ikke på grund af mig, men mere på grund af af udsigten til at få en billig overnatning var lig nul og en nat i det fri lå lige for døren. At ekspedere 2 unge spanier som var lidt “glade” og som kun kunne spansk var en udfordring, men gudskelov kom men kollega Victorio mig til undsætning. Alt blev klaret til det bedste og nogle “meget glade drenge” kunne gå til køjs efter de lige havde hentet deres rygsække som de pænt havd lade så uden for.

Her til morgen søndag har det været rolig. Fik sagt farvel til til den Koreanske familie far og hans 2 børn som de sidste kl. 08.29. Datteren spurgte til dagens vejr og jeg kunne oplyse at det i dag vil være lidt kold 2-5 C  ingen regn men overskyet, i morgen vil de få lidt sol,  men i overmorgen når de når til Ócerberio og dermed opstigningen i bjergene ville det blive sne. Aldrig har har jeg set et så glad ansigt på en 17 års pige. Jeg tro aldrig hun har oplevet et snevejr i virkeligheden. Og hun glædede sig.

En Tysker, som i realitet var lidt italiens, havde for et par dagen siden mister sin jakke og sin Snartphone på sin vandring og hvad måtte derfor købe ny jakke. En ny Smartphone var der vist ikke lige plads til på budgettet. Ærgerligt. Han gik i øvrigt  Camino La Plata? Så vi fik os en hyggelig snak om turens skønhed men også dens sværhedsgrad med mange højdemeter og lange seje træk uden kontakt til ander og ingen forplejning på ca. 43 km. Det er altså langt.

En anden Italiener, skulle jeg forklare lidt om faciliteterne på Alberge, men blev høfligst bremset. Han havde værte her 7 gange tidlige og vidste godt hvad det gik ud på. Han gik om vinteren for derved at undgå de mange pilgrimme. Der var tid til at nyde turen/naturen og tid til reflektion. Lige min ord.

Dagen i går var jo, Hellig 3 Kongers Dag, og dermed afslutningen på julehøjtidlighederne. Det fejres / højtideligholdes meget her i Spanien. En rigtig familie sammenkomst hvor man efter Messe ca kl. 13.00 tager på restaurant, spiser lidt Tapas får lidt at drikke, spiller lidt kort og spiller Domino, og det går det meste af dagen med.
Ikke alle er lige sobre når de bevæger sig hjemad hen på aftenen, men alle er meget glade.
Fordelen ved en sådan Helligdag er, at alle foretninger er lukket og derfor kan Pilgrimmene ikke købe ind for at lave mad selv.
Resultat.
Meget positivt.
Køkkenet og spisestuen er næsten helt rene og oprydningen her dagen  efter er let opgave.
Pilgrimmen er til gengæld blevet lidt fattigere da alle har måtte spise på restaurant.
Nå ja, det er noget med gynger og karusseller!

Dagen i dag, hvor alle foretninger er lukkede går nok med en gåtur i byen og måske til Messe i Katedralen kl. 12.00. Det er en dejlig, smuk musisk og afslappende måde at bruge en del af dagen på. Men nu får vi se.

Fik en 2 kopper Cafelate og et stort stykke Tortilla  på Hotel Caudi´s Cafe / bar for 3,8 €. Det kan vist ikke fåes billigere. Gik derefter til Messe i Katedralen og fik lige så smuk en musisk oplevelse som i går. Ren balsam for sjælen.

 

 

 

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.