Søndag den 28. januar 2018

  • af

 

Så blev det søndag og tid til god musik til Misas, som det heder på spansk.

Vejret er sol fra en skyfri himmel, meget koldt fra morgenstunden. Is på alle biler og bænke til langt op på formiddagen.
Efter vores lille formiddagstjans, satte jeg mig på terrassen kl. 10.00 i solen og nød livet i fulde drag.
Terrassen er overdækket og ligger som regel i læ, som det er bare så pragtfuldt.
Kroppen hungre efter sol sådan en januardag. Det gør min i hvert fald, og når man så ved at I derhjemme ikke har det allerbedste vejr, ja så forpligter det at være et sådan sted som jeg er.
Trods det at vi bare er i Januar, har solen en kollosal magt allerede.

Jeg passer på solen for jer alle derhjemme.

Når jeg går til messe om søndagen sidder jeg af en eller anden grund, det samme sted hver søndag, og det gør de ander alså også.

Nu har jeg været der alle søndage (4 stk) siden jeg kom hertil, og det lægger de omkring siddende folk mærke til.

Det er nok fordi jeg stort set kommer i det samme tøj hver gang. Jeg undres til stadighed over hvad de 26,8 kg. egentlig rummer!

Fra at have været en fremmed hedning, der bare kom og satte mig på deres bænk, og ingen fagter fortager mig ud over at rejse mig når de  andre også gør det, er folk begyndt og hilsen pænt, altså ikke bare nikke med hovedet, men hilse.
De brænder nok efter at få at vide hvem jeg er, som ikke er katolik, men alligevel vedbliver med at komme søndag efter søndag til deres, Misas.
Katedraler var i øvrigt fyldt denne gang.

Gik som vanligt over på Hotel Gaudi efter messen og fik mig en Cafelate med et stykke tortilla, som er min frokost kl. 13.00

Satte mg efterfølgende på stien på ringmuren og så lidt på folk. Sne på toppen af de bagvedliggende bjerge gør seneriet til en fryd for øjet.

Rigtig mange er de samme personer som sidste søndag. Begynder at kende folk og nogle af deres søndagsrytmer.

Skal møde ind her kl. 17.00 til 21,30. Der er kommet 4 pilgrimme her kl. 17,30 så der kommer nok ikke flere i dag.

Men den ene, af de fire er en dansker, Bodil Belvmann, som jeg glæder mig til at få en sludder med lidt senere når hun, forhåbentlig dukker op.
Første dansker i den periode jeg har været her og der er trods alt gået 388 pilgrimme igennem vort Alberge  i den periode.
Så dukkede Bodil op og var ganske hyggelig at tale med. Havde selv været Hospitaleros i Pamplona sidste år så vi var lidt på bølgelængde. Var i tidernes morgen Startet i SPDP, men var sluttet midt på ruten da der var problemer med hennes ene datters helbred.
Havde lidt udfordringer, men ikke mere end der kunne vandres med.

Ind af døren kom 63 årig Ramon fra Madrid. Han var ved at segne omkuld.
Havde gået lidt over 51 km. på dagens etape så jeg forstod godt han var. FÆRDIG . Han havde behov for at snakke lidt, så Bodil gik sammen med 2 herre fra Østrig for at spise.
Fik lige nået at få fortalt dem hvor man med fordel kan spise en søndag aften, uden efterfølgende at gå bankerot

 

 

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.