Hvad er en hospitaleros !

  • af

En Hospitaleros er tilknyttet et herberg en vis periode, som kan være, dage, uge(r) eller i enkelte tilfælde måned(er.)
Det forudsættes at man som udgangspunkt har en vist sprogkendskab i minimum eet af hovedsprogene på konversations -niveau, dog ikke nødvendigvis spansk.
Man arbejder som frivillig og modtager til gengæld fri logi.
Kosten skal man selv sørge for, dog gives der et daglig “kosttilskud” på 10 €  fra Albergue Siervos de Maria
Man får anvist eget værelse som er aflåsligt, og der ud over er der er et seperat køkken til de ansatte, hvor man kan tilberede sine måltider.
Jobbet som frivllig Hospitaleros er en håndsrækning til herberget for at holde det økonomisk kørende.
En overvejende del af Hospitaleros på Albergue Siervos de Maria kommer fra Tyskland og fra Japan
Hospitaleros betaler selv transport fra og til sit hjemland!

Herberget er tilknyttet den Katolske kirke i Santiago de Comostelle, og er derfor katolsk i sin indstilling.
Der tilbydes spanskundervisning i vinterhalvåret, dog mod egenbetaling på 10 € pr time!.

Arbejdet består i princippet i at tage imod pilgrimme med bl.a. indskrivning og fremvisning af herbergets faciliteter, samt rådgivning og information.

Denne del af arbejdet kan være både ”smal” og ”bred”, og man kan få mange gode oplevelser med de besøgende pilgrimme.

Desuden deltager en Hospitaleros i et vist omfang i rengøring  og oprydning af herberget, dog ikke på toiletter og badeværelser. Det sørger  lokale personaler for.

Jeg har for mit vedkommende søgt, og fået accept af, at være frivillig Hospitaleros i januar -februar 2018 på Herberget Siervas de Maria i Astorga. Herberget  ligger ca. 255 km øst fra Santiago de Compostella.
Jeg har i  forbindelse med mit ophold tænkt mig at skrive lidt om de ca. 2 måneder af to årsager.

For det første, fordi jeg ser frem til en periode med mange gode oplevelser og samværet med mange spændende mennesker med et utal af nationaliteter.
For det andet, vil jeg gerne gennem denne Blok, dele disse forhåbentlige gode oplevelserne med andre, og derved måske medvirke til, at nogle af jer, der læser denne blok, vil melde jer som Hospitaleros.
Ikke nødvendigvis på samme Herberg i Astorga, men måske på andre lignende steder rundt om i verdenen, hvor tilsvarende behov for frivillige findes.
Som jeg har anført andet sted i min blok har jeg 2 gange tidligere gået på Caminoen.

Første gang var i 2009 hvor jeg sammen med min hustru Karin og vores yngste datter Sophie, som på det tidspunkt var blot 16 år, gik Den franske rute fra Ronsevalles til Santiago de Compostella.
En tur på ca. 800 km.

Året efter gik jeg alene, Camino La Plata, fra Sevilla til Santiago de Compostella.
En tur på ca. 1.000 km.

I begge tilfælde mødte vi /jeg rigtig mange frivillige Hospitaleros af mangfoldige nationaliteter og med vidt forskellige tilgangsvinkler.
Men fælles for dem alle var, at de hvert i sær var indstillet på at yde et stort stykke arbejde, til glæde for vi mange, der til gengæld nød godt af deres frivillige indsats!.
Uden dem, have tingene ikke kunnet lade sig gøre, og de forskellige Caminoer ville den dag i dag, være mere eller mindre ikke eksisterende.
Det er med det som baggrund, jeg gerne vil give noget tilbage og være noget, forhåbentlig tilsvarende for andre pilgrimme, således at de kan få en mindst lige så god oplevelse af at gå Caminoen, som jeg og min familie har haft.

Albergue Siervos de Maria, Plaza San Francisco, 3, forening, € 5, 156 senge, K, W, D, Cred, @, Bike, Tlf .: 987 616 034, Web: http://www.caminodesantiagoastorga.com/, Åbn hele året.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.