Fredag den 5. januar 2018

  • af

 

Stod op efter en god nats søvn kl. 06,30 og gik i bad og fik mig noget morgenmad. Kaffe 3 skorper med en god skinke og så 2 yougort Naturel. Vi fik vore Pilgrimme gelejdet ud inden 08,30. De så lidt brugte ud efter gårdsdagen hyggeaften. Vejret var mørkt og regnfuldt og temmelig koldt ( 5 grader C) Der var da også nogle som virkede lidt beklemt og stive i bentøjet.

Vores arbejde som Hospitaleros er foruden indcheckning af Pilgrimme i dag-og aftentimerne, at ryde op om formiddagen når først pilgrimme har forladt Alberget. Det betyder at ordne gulvene i underetagen som indholder  køkkener og opholdsstue. Der ud over gøre køkkenerne rene og feje terrassen, og fjerne affald.
Hele 1. etage, der hvor Pilgrimme opholder sig, sover og tager bad, ordnes af den lokal dame. Morgenens arbejde sluttede kl 10,15. Så var der fri.

Havde den tvivlsomme fornøjelse g.d. efter mit aftensmåltid at ødelægge låsen/ håndtaget på døren på køkkendøren hvilket betød at vi ikke kunne komme ind overhoved.
Fik ringet til den person som har det overordnet  opsyn med Herberget som så kom med sin far som er pænt oppe i årerne. De fik efter meget møge og besvær brækket døren op og fik i stedet sat et nyt låseblik på så døren nu fungere. Gamle døre og meget slidte låse er årsagen.

Fik af Veronica, min medHospitaleros, en lille invitation til en kop kaffe på en cafe i nærheden hvor hun plejer at komme. Blev præsenteret  og vi fik cafelate og en kage til og jeg fik en lille stykke med Spansk omelet til med en lille skive brød. Det smagte bare så godt.

Gik efterfølgende en tur gennem Astorga og fik nogle gode informationer. God og hyggelig tur. Vi bruger begge flittigt vore mobiler og Google translate så kommunikationen bliver brugbar.

Arbejdstiden her i eftermiddag er, at Veronica tager vagten fra kl 14.00-17.00 og jeg tager den fra 17.00-20.30. Veronica skal til Messe kl. 20.00-20.30. Derefter deles vi om opgaverne, og spiser på skift.
Har lidt svært ved at find ud af hvornår der er tid til at man kan gå ud og spise om aftenen. Men det er der sikkert råd for. I morgen bytter vi vagttider så der skal jeg nok spise ude. Måske en pilgrim-menu med 3 retter mad og en flaske meget tynd bordvin ( 7 procent) til 9€. Så kan man heller ikke kræve alverden.

Skriver måske lidt detaljeret her i begyndelse af mit ophold, med det hører sikkert snart op.

Årsagen til at der kommer så mange unge studerende fra Korea er, at de ved at gå men også fuldføre Caminoen, får tildelt nogle fordele ved deres studie i Korea.

Alberge har tidligere været et kloster. Derfor er der tilknyttet det værelse med alter som jeg tidligere har vist.
Glasvæggen med mosaik kan trækkes til side og bag ved er en stort kirkerum. Dette bruges ikke længere som kirke med som foredragssal. Ja, alt ting er under forandring og mange klostre i Spanien lukker og omdannes til andet formål. Formentlig manglende søgning bland yngre mennesker!

Rummet bruges om sommeren, hvor en præst kommer på besøg her dag kl 20.00 og giver pilgrimmene velsignelse.

Har d.d kl.19.00 modtaget 16 pilgrimme fra Italien, Holland, Ungarn. Vejret er blevet fint med flot solnedgang.

 

Dette er Juan Carlos som er leder af Alberge som kom her til aften med en kage i anledning af Hellig Trekonger, Julen afslutning hvorefter alle juletræer fjernes. En meget gammel tradition hvor folk spiser kagen den 6. om aftenen eller om morgenen den 7. januar.
Dejligt.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.