Første dag som Hospitaleros i Astorga, torsdag den 4. januar 2018

  • af

Første dag som Hospitaleros i Astorga, torsdag den 4. januar 2018

Her vil jeg løbende føre “dagbog” om mit arbejde som hospitaleros med fortælling om de  mange spændende mennesker som jeg helt sikkert kommer til at møde, suppleret med nogle forhåbentlig rigtig gode billeder.

Afrejsen fra CPH blev forsinket grundet storm i Nordeuropa. Flyet var 1 time forsinket da det kom  fra Madrid, og skulle igennem uvejret. Turen til Madrid var meget turbulent, vindstød på over 150 km fik vi fortalt, men det rystede folk sammen.
Kom til Terminal 2 og skulle derefter have en Schotlebus som holdt 3 etager nede og 1 op med ca 1/2 times gang.  Turen til Terminal 4 som ligger ret lang væk tog ca. 25 min. og var der ca kl. 23,30.

Bussen til Astorga / Santiago de Compostella har ingen faste holdepladser så der var megen snak folk imellem. Da vi endelig kom om bord skulle vi skifte bus efter 1/2 time.
NU er vi kommet til Spanien og noget er lidt anderledes.
Bussen var halvt fyldt så jeg fik mig et dobbeltsæde for mig selv. Meget fin køretur med blot eet stop efter 31/2 times kørsel hvor man kunne proviantere på en tankstation Fik en stor flaske vand og en bolle med ost og skinke.
Var fremme lidt senere en planlagt 04,40 og blev så sat af midt i en særdeles tom og mørk by.
Fik ved hjælp af min telefon fundet vej til Alberge. En “lille”travetur på 40 min. og en kuffert på 26,5 kg samt en håndbage og 1 l. vand. Astorga er meget kuperet fra den ene ende af byen til den anden uheldigvis var det den vej hvor det gik op som jeg skulle, så jeg dampede og stønnede da jeg endelig kom fra og fik vækket Victoria, en sød midaldrende dame som kun taler spansk og det er meget og hurtigt.
Fik anvist mit værelse på 1.sal med egne badeværelser for de ansatte på 2 sal. Spartansk men rent og helt i orden. Gik i seng lidt i 6 efter at have pakket ud. Var dog så overtræt at det kun blev til lidt spartansk søvn og stod op igen kl. 09.30.
Fik badet og  så ned og fik en “snak ” med Veronika som  er den der vasker toiletter og gange og trapper. Sød yngre dame med 2 børn som passer på mor. Vi Hospitaleros skal blot holde vort eget værelse i orden og så vort eget køkken og vaskeri.( 1 vaksemaskine og 1 tørretumbler) Det klare jeg nok. Fik en rundtur på Alberge, som virkelig er stort med plads til 156 pilgrimme. Fik “talt” en hulens masse spansk.
Fik lov at gå en tur rundt i byen til vi åbner kl. 14.00 til kl. 21,30 Der var et stort Supermarcado, som var indrettet i underetagen i en masse ældre ejendomme, så det var ligesom at gå i medianen i Istanbul. Fik indkøbt det mest nødvendig til frokost, aftensmad og morgenmad.
Sidder nu og slapper lidt af og får skrevet lidt i min blok, nok lidt meget, men det skal nok blive mindre som tiden går og dagene falder lidt sammen.

Der åbnes for Pilgrimme kl 14.00 og der begynder så mit arbejde. Nu kl.17.00  er der kommet 17 fra Lithauen, Italien, Holland, Korea, Mexico, Brasilien samt Spanien. Der kan nå at komme mange endnu da vi først lukker kl. 21.30. Alle er i godt humør. Vejret i dag har været fortrindelige 14 C den 4. januar 2018.

Er ved at være lidt ør i hovedet af alt det spanske. De taler hurtigt og vedvarende og når man så ikke er verdenmester i Spanske og de til gengæld ikke taler andet giver det anledning til pudsige situationer hvor en der spørger efter et lagen til 1€ i stedt får en 60 Grader vaske med tørring i stedet. Vi griner! Og det bliver vi forhåbentlig ved med lidt i endnu!

Har her til aften lavet lidt spagetti med en god kødsovs og det blev nu helt fint

 

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.