9.april 2018

  • af

Er nået til  Longrono og har været en lang og noget dyr periode. Stort set ingen Alberger har åbne, kun Hostal og Hoteller.

Turen fra Barcelona til Zaragoza  har jeg mødt 5 pilgrimme, og det var de første 4 dage .

Har taget konsekvensen, også foranlediget af nogle mindre udfordringer med mine skuldre at “buse” den d.d., da det er kraftig regnvejr og 6 grader så det var en klog beslutning.

Efterfølgende kunne det konstateres utallige skybrud på strækningen og omkring Zaragoza med ufattelige oversvømmelser til følge.

Veje og dele af Caminoen er skyllet væk. Nyetablerede floder gør området meget uforudselig og farligt at færdes i.
Floden Ebro har vandspejl 6 meter over daglig vande.

Nu er der en del Pilgrimme, og det trængte jeg vist også til, altså med lidt “ligestillet selskab”.

Bor på et Alberge tilknyttet og sambygget med Katedralen. Der er DONATIVO og fælles aftensmad kl. 20.30 og morgenmaden er ligeledes DONATIVO . Normalt vil sådan et ophold med aftensmad og aftensmad og morgenmad koste ca. 25€, så det skal lægge penge i jernkassen der står fremme med lås på for ikke at friste svage sjæle.
Hospitalet og dennes hustru varetager driften, madlavningen, kommer fra Barcelona og har tjansen i alle vinterhalvåret ind til maj .
Frivilligt og uden anden betaling end en seng at sove i. De er begge pensionister, naturligvis, men godt gået i så lang tid.

 

Efter aftensmad og fælles opvask gik turen til den nærliggende Katedral gennem en underjordisk gang. Vi var vel ca. 15 personer af vidt forskellig nationalitet, dog med lidt overvægt af Korianere. Der var katolikker såvel som protestanter og nok også nogle som deltog af rent nysgerrighed uden religiøs tilknytning. Fair nok. På Caminoen er der plads til alle.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.